Nytt Verktyg – Blaser R8

Blaser R8_3_featuredTill sist fick jag hem mitt nya verktyg för jakten. Det blev en Blaser R8 Adjustable i .308W med en ASE Utra Northstar dämpare. Riktmedel för detta paket är en Aimpoint Hunter 30S och en Zeiss Victory HT 2,5-10×50, båda på Blasers sadelmontage. Ja, det är ok att vara avundsjuk… Anledningen att jag bytte min gamla R93 offroad i 9,3×62 med en Meopta Artemis 3-10×50 är såklart att jag vill skjuta bättre. Säkrare jaktskott!

Jag anser mig vara en medelmåttig skytt, jag avstår ofta från skott i snabba situationer och osäkra lägen. Det är heller inte i dessa situationer jag primärt vill förbättra mitt skytte, utan det är istället på skjutbanan jag vill göra de största förbättringarna vilket också kommer utveckla de praktiska jaktskotten. Ett mål är att konsekvent avge 5 ettor på älgbanan i vår och sommar. Att skjuta älgskyttemärket i guld är det minsta krav jag ställer på mig själv…

Skadeskjutningar är alltid oacceptabelt och leder till onödigt lidande för viltet. Åtgärder för att minimera skadeskjutningarna är både var och ens ansvar samt jägarorganisationerna och jaktskytteorganisationer. Jag kommer under kategorin jaktskytte skriva om jaktskytte ge tips och komma med idéer. Handladdningens område skummar vi också på.

Men vi börjar med ett filmklipp från SJF projekt säkrare jakt. De absoluta grunderna…

Speak Your Mind

*