Valparna är här!

ValphögSex valpar kom till världen på nationaldagen! Stora och fina var dom allihopa vilket också håller i sig veckan efter. Om jag ska våga mig på en gissning om färgerna är det tre röda, två rödskimmlar och en brun. Vi får se, den bruna är jag dock ganska säker på! 😉 Fördelningen tikar/hanar är 3+3.

Valpningen gick smidigt och alla valparna diade inom ett par minuter. Hedwig har bra med mjölk och valparna växer så det knakar. Tiken får ett bra basfoder och sedan ger vi tillskott av vanlig hemlagad mat för att ytterligare stärka immunförsvaret och ge goda förutsättningar för livet i övrigt. Jag tittar lite extra på laktobaciller som med största sannolikhet ger valparna skydd mot bl.a. allergier senare i livet.

http://www.skk.se/Global/Dokument/Uppfodning/HSS/hemlagad_mat.pdf

Mer om valparna: Aktuella Blup-index för valparna är 93-129-105-124-122-108 (HD-Näsa-Spårskall-Spårvilja-Sök-Skott). Länk till stamtavla… Vilket betyder att vi förväntar oss en genomsnittlig HD-status, Spårvilja och Näsa en bra bit över medel vilket borgar för stor jaktlust och mycket bra upptagsförmåga, spårskallet på 105 är nära nog idealt för mina behov. Jag gillar inte lösskallade hundar och söker därför efter lite hårdskallade linjer. Söket på 122 är en bra bit över medel och med potential att höjas, Skott-indexet på 108 är absolut toppnivå. Blup-index för skott och sök av största vikt för hundens mentala egenskaper som mod, boldness, självtillit, självständighet och okänslighet (hårdhet).

Speak Your Mind

*