Godkänt vildsvinsprov (S) – Hedwig vom Wildererstein

Vår Hedwig vom Wildererstein fick i helgen det tyska S-tecknet på en jakt i Tyskland!

20130105_143937

Hedwig vom Wildererstein 2012

Jag har egentligen ingen aning vad som skedde då tiken jagade långt ifrån mig och jag såg inte till henne från mitt pass på över två timmar. Snappade dock upp att hon hade använt mycket skärpa, att hon hade jagat flera überläufer och eventuellt också tagit en skadad gris – allt själv utan stöd. Någon gång tyckte jag mig höra hur hon en gång kom tillbaka ca 350 meter från mig och var i närkamp med en gris och ömsom gav och tog stryk utan att vika. Det krävdes en hel del pusslande för att komma fram till vad Kora gjort då hon jagade mestadels i ett annat delområde av jakten. Officiell provberättelse kommer förhoppningsvis vad det lider.

”Provet” var under en s.k. Bewegungsjagd och går till så att man får ett torn tilldelat där man också släpper hunden ca 10 minuter innan resten av hundarna. Man går alltså inte med hunden in i såten om inte det blir ståndskall i närheten. Detta prov tycker jag ställer större krav på hundarna än när man går med hunden genom en såt på svenskt manér. Men det är ju å andra sidan så de flesta svenska hundförare jagar. Själv gillar jag att ta pass i skogen och låta hunden arbeta självständigt.

Fortsatt skitjakt på er!

Speak Your Mind

*