Om oss – Kennel Bergfeld

Fredrik_MG

Vi som driver kennel Bergfeld heter Fredrik och Cecilia. Vi är 41 respektive 36 år och har en son på några månader. Kenneln är belägen strax utanför Mariefred i Sörmland på en gård som heter Härnö. Härnön är en halvö som ligger i mälaren mellan Taxinge/Näsby och Mariefred. Fredrik är civilingenjör och arbetar med teknisk projektledning, Systems Engineering, driftsäkerhet och utbildning. Cecilia är gymnasielärare samt biolog och undervisar i biologi, kemi och naturkunskap. Hennes stora intresse är hästar och ridning. En hel del tävlingar i hoppning har det också blivit genom åren. Idag har Cecilia ett 13-årigt halvblodsto.

Fredrik har jagat sedan barnsben och är uppväxt med ett flertal olika jakthundsraser. Den mesta fritid lägger Fredrik i princip på jakten och hundarna. Dessutom tillkommer aktiviteter såsom jaktprov, skytte, viltvård och handladdning som också tar tid i anspråk. Fredrik är jaktprovsdomare i SWK sedan 2006 och har varit involverad i SWK´s verksamhet på olika sätt de senaste 15 åren.

I dagsläget har vi tre hundar i kenneln, två wachtelhundar och en irländsk setter. En absolut miniminivå är egentligen att ha tre fungerande och injagade hundar för oss då jakterna tenderar att bli många och slitsamma för både hundar och husse. Men kvalité kommer alltid före kvantitet och just nu är det en wachtelhund för lite i stallet.

Cecilia_WiconaFredrik klassas som jaktlig allätare men man finner honom oftast i skogen, med hund eller på pass, på någon klövviltjakt. Framförallt uppskattar han att jaga i lite större sammanhängande skogsområden med självständigt arbetande hundar, men även ett kvällssträck på änder med hunden som vattenapportör är en favorit. Idag jagar Fredrik på 2200 ha utanför Stavsjö mitt i Kolmården samt på ca 1000 ha utanför Björkvik. Dessutom hjälper Fredrik till på några större gårdar där man jagar med ett upplägg som passar våra hundar. Jaktmarkerna i Småland besöks tyvärr alltför sällan, men där finns 1300 ha fina älg- och rådjursmarker.  De klövviltsarter som är vanligast förekommande på jakterna är tveklöst kronvilt och vildsvin. Det är krävande vilt att jaga och förvalta, så att våra wachtelhundar ställs inför utmaningar och får utlopp för den energi de har är bortom allt tvivel.

Välkommen till oss!

Fredrik & Cecilia

Speak Your Mind

*