S/ Hedwig vom Wildererstein – Tysk Wachtelhund

Hedwig vom WilderersteinHedwig vom Wildererstein eller Kora som vi kallar henne köpte jag av Maik Härter avelsråd i Sachsen-Anhalt. Maik är son till Gerd Härter som har kennel Dreiannen. Gerd och Maik är stora personligheter som inte lämnar någon oberörd. Deras avel har de senaste 10 åren varit väldigt framgångsrik och det var därför jag började titta lite extra i deras linjer. Efter att ha varit på en betydande andel jakter såväl som jaktprov nere i Sachsen-Anhalt och sett hundar ur deras olika linjer väntade jag på rätt parning.

När denna parningen planerades tvekade jag inte att boka en tik. Hanen är Lando vom Hahnenkamm och efter att också ha jagat med honom anser jag honom vara en mycket bra jakthund. Lando är S-meriterad, skärpeprövad, har ett 3:e pris på JP (ukl), 2:a pris på EPB (ökl) och ett 3:e pris på GP (elitklass), länk till stamtavla. Modern Edda vom Wildererstein fick Maik tillbaka då hon jagade för självständigt för köparen. Edda är skärpeprövad, har ett 2:a pris på spårprov (1000m 20 timmar), 2:a pris på JP och ett 3:e pris på EPB, länk till stamtavla.

Hedwig vom Wildererstein har ett 1:a pris på JP, ett 3:e pris på EPB och godkänt tyskt vildsvinsprov. Hon är mycket rovviltskarp och avlivar skadade rävar, grävlingar etc. självständigt. Hon jagar allt vilt till full tillfredställelse.

Hedwig vom Wildererstein Stamtavla

Jakttiderna är inte överdrivet långa och hon är oftast tillbaka efter 30-40 minuter. Någon gång när kronviltet buktar kan hon hålla i längre. Hon har en väldigt bra kontakt i skogen. Kanske den egenskap som sticker ut mest är hennes viltorienterade sök. Hon har ett kallsök och en upptagsförmåga utöver det vanliga.

Kora är HD-A bedömd i Tyskland, HD-B i Sverige och ED-Fri. Hon har inga allergier eller andra problem och vad jag förstått är H-kullen i övrigt frisk. Alla kullsyskon är HD-A och ED-Fria. Flera kullbröder används som täckhanar i Tyskland och välkända namn i Tyskland har uttryckt sig mycket positivt om olika kullsyskon.

Trackbacks

  1. […] SE65485/2010 Hedwig vom Wildererstein har ett 1:a pris på JP och ett 3:e pris på EPB. Mer om Hedwig här… […]

Speak Your Mind

*