Bergfeld Esprilia Baxna

IMG_1758Bergfeld Esprilia Baxna eller Prix som vi kallar henne är kommen ur parningen 2013 mellan Hedwig vom Wildererstein och Zeno Weidelsburg. Hennes Dogbasevärden är 94-124-104-120-120-107 (2014-02-12), vilket vi tycker är mycket bra och hoppas att det ska gå att använda henne som planerat i jakten. Fokus med parningen var att få fram väldigt självständiga, modiga, skarpa, mentalt robusta och uthålliga hundar samt med ett lite hårdare skall än normalwachteln.

Prix är en mycket självständig hund och är relativt svår att kontrollera. Absolut ingen enkel hund att ha i villaområde… Hon har visat väldigt fina anlag och jagade riktigt bra i slutet på förra säsongen. Vid 11 månader provade jag att släppa henne i hägn på vildsvin med stor framgång! Hon visade sig vara helt orädd och arbetade helt självständigt med grisarna. Precis som jag vill ha det!

Ska provas på UKL hösten 2014. Eftersom jag har en fraktur i knät och inte kan förflytta mig kommer en god vän föra henne i början på oktober! Vi ser fram mot detta!

Detta är en hund som har stor potential om jag kan styra och kontrollera henne när jakten väcks på allvar! Ska bli spännande!