Om Oss

Fredrik_MGVi som driver kennel Bergfeld heter Fredrik och Cecilia. Vi är 41 respektive 36 år och har en son på 8 månader. Kenneln är belägen på Lidingö, efter decennier av lantliv bestämde vi oss 2013 för att flytta in till ”stan”. Lidingö är ju ganska lantligt i sig självt så det funkar bra hittills. Innan dess bodde vi strax utanför Mariefred i Sörmland på en gård som heter Härnö. Fredrik är civilingenjör och arbetar med teknisk projektledning, Systems Engineering, driftsäkerhet och utbildning. Cecilia är gymnasielärare samt biolog och undervisar i biologi, kemi och naturkunskap. Hennes stora intresse är hästar och ridning. En hel del tävlingar i hoppning har det också blivit genom åren. Idag har Cecilia ett 13-årigt halvblodsto.

Flygeln på Härnö Gård

Fredrik har jagat sedan barnsben och är uppväxt med ett flertal olika jakthundsraser. Den mesta fritid lägger Fredrik i princip på jakten och hundarna. Dessutom tillkommer aktiviteter såsom jaktprov, skytte, viltvård och handladdning som också tar tid i anspråk. Fredrik är jaktprovsdomare i SWK sedan 2006 och har varit involverad i SWK´s verksamhet på olika sätt de senaste 15 åren.

I dagsläget har vi fyra hundar i kenneln, tre wachtelhundar och en irländsk setter. En absolut miniminivå är egentligen att ha tre fungerande och injagade hundar för oss då jakterna tenderar att bli många och slitsamma för både hundar och husse.

Cecilia_WiconaFredrik kan klassas som jaktlig allätare men man finner honom oftast i skogen, med hund eller på pass, på någon klövviltjakt. Framförallt uppskattar han att jaga i lite större sammanhängande skogsområden med självständigt arbetande hundar, men även ett kvällssträck på änder med hunden som vattenapportör är en favorit. Idag jagar Fredrik på 2200 ha utanför Stavsjö mitt i Kolmården samt på ca 1000 ha utanför Björkvik. Dessutom hjälper Fredrik till på några större gårdar där man jagar med ett upplägg som passar våra hundar. Jaktmarkerna i Småland besöks tyvärr alltför sällan, men där finns 1300 ha fina älg- och rådjursmarker.  De klövviltsarter som är vanligast förekommande på jakterna är tveklöst kronvilt och vildsvin. Det är krävande vilt att jaga och förvalta, så att våra wachtelhundar ställs inför utmaningar och får utlopp för den energi de har är bortom allt tvivel.

Välkommen till oss!

Fredrik & Cecilia