Köpa Valp

Att köpa valp från Kennel Bergfeld

20130105_101649Vi vänder oss uteslutande till jägare som jagar mer än genomsnittet och med ett behov av en hund för skogsjakten och eftersöksarbetet. Behovet för den praktiska jakten av en robust jaktbrukshund med mycket och tidig jakt, goda drevegenskaper, viltskärpa och mycket boldness (mod, självtillit och framåtanda) är det vi söker hos en valpköpare.

Kennel Bergfelds krav är alltså att valparna kommer till riktiga jägarhem med ett genuint och aktivt intresse för jakt och jaktträning med hund. Att jägaren är beredd att lägga ner den tid och omsorg som krävs för att utveckla hundens anlag till att bli en pålitlig jaktkamrat och familjemedlem. Ett gammalt talesätt säger ju ”en wachtelhund utnyttjar hänsynslöst sin herres fel och brister” och en odresserad wachtelhund med mycket jaktlust och egen vilja kan lätt gå ur hand.

Vi ger råd, tips och stöttning kontinuerligt och vid behov. Genom hemsidan kan man följa en utbildningsplan (träningsfilosofie) och vi följer upp med en valpträff och en unghundsträff för de som är intresserade! Utbildning inför jaktprov sker också med tips, råd och stöttning. Ingen ska känna att de inte kommer 100% förberedda till ett jaktprov!

Att hunden startas på jaktprov i unghundsklass vid 1-2 års ålder och att höfter och armbågar röntgas efter 1 års ålder ser vi som mycket positivt. Vi ser gärna också att man provar hunden vidare på vildsvins-, skogs- och öppenklassprov.