Zeno Weidelsburg

Stamtavla för Zeno Weidelsburg med blup-index (HD-Näsa-Spårskall-Spårvilja-Skogsarbete-Skottfasthet)

Stamtavla för Zeno Weidelsburg med blup-index (HD-Näsa-Spårskall-Spårvilja-Skogsarbete-Skottfasthet)

Zeno Weidelsburg 08-420 är en mycket självständig och stort jagande individ! Han jagar enligt uppfödaren Herr Uwe Ickler (Weidelsburg) och ägaren Herr Fritz Vaupel pålitligt och skarpt på vildsvin och är dessutom rovviltskarp. Han kommer från en mycket intressant kull där flera av kullsyskonen jagade vildsvin på både JP och EPB/GP. Hundarna i Zenos stamtavla är alla viltskarpa och utpräglade skogsjakthundar!

Zeno Weidelsburg är en utpräglad solojäger som oftast används på stora tryckjakter i framförallt i och omkring Hessen där huvudviltet är kron och gris. Han har rastypiska dervtider men jagar ofta på vilt han hittar på tillbakavägen. Därför ses han ibland inte komma tillbaka till föraren som sig bör. Beteendet kunde också ses vid JP där han uppvisade stor självständighet och egen vilja. Han ligger på gränsen att gå ur hand skulle man kunna säga.

Ahnentafel_ZenoJag pratade med ägaren till Zenos pappa, Vitus vom Fuchshohl, på ett EPB i Reinhardswald 2007. Även Vitus var en självständig och mycket viltskarp individ, även om det för dagen inte gått något vidare. Tiken till Zeno, Nanni Weidelsburg har allt man kan önska av en riktig avelstik!

Mer om Zeno: Aktuella Blup-index för Zeno 2013-01-29 är 99-117-97-115-120-108 (HD-Näsa-Spårskall-Spårvilja-Sök-Skott). Medelvärdet för hela rasen är ca 100. Avelsvärdet på 97 för HD är genomsnittligt, Spårvilja och Näsa en bra bit över medel vilket borgar för stor jaktlust och mycket bra upptagsförmåga, spårskallet på 97 är nära nog idealt. Jag gillar inte lösskallade hundar och därför är lite hårdskallade hundar att föredra. Söket på 120 är en bra bit över medel, Skott-index på 108 är absolut toppnivå.